Ik ben Roy Mononoetoe, Roy Henri is mijn artiestennaam. Ik heb een Indische achtergrond met voorouders uit zowel Azië, voornamelijk Nederlands-Indië, als Europa. Muziek heeft mij altijd aangetrokken. Aanvankelijk nam ik gitaarlessen en vervolgens zanglessen. Daarmee kwam ik gelijk in aanraking met klassieke muziek. De gitaar ruilde ik na verloop van tijd in voor de piano. De verdieping in de muziek vond ik in de opleiding aan de Schumann Akademie. Zangles kreeg ik onder meer van Cora Peeters en David (Jumbo) Wilson-Johnson. Om mijn zangtechniek te ondersteunen heb ik ook veel profijt gehad van de Lichtenberg-methode en de Alexander-Techniek. Laatstgenoemde techniek wordt door mijn huidige zangdocente Marga Melerna geïntegreerd in haar lesmethode. Heel bijzonder! Naast het kamerkoor De Firma Cantus in Apeldoorn, met zijn veelzijdige repertoire, zing ik o.a. in het Bachkoor Holland en Consensus Vocalis. Tevens vertolk ik graag liederen uit de periode 1910-1930 van componisten die zich lieten inspireren door het toenmalige leven in het oude Nederlands-Indië, het land van mijn (voor-)ouders. Ik werk daarbij samen met de pianisten Michiel Hinnen en Joep Walter.

Wilt u contact met mij opnemen? Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Samen met mijn pianist Michiel Hinnen

 

Als docerend musicus geef ik ook zanglessen. Elke docent heeft zijn eigen methode en past daarbinnen de dingen toe die hem of haar het meest aanspreken.

Daarbij besteed ik uiteraard aandacht aan de 'reguliere' aspecten van de zangmethode waarbij zaken als adem en ademsteun, klankvorming, dictie, houding, interpretatie etc.

Lees meer: Zangles